Fysik
Fysik- lidt rettelse ..
27. februar 2005 af
Hønsen (Slettet)
hejsa allesammen..
jeg sidder med en fysikopgave som lyder:
vi vil beregne bindingsenergien af en heliumkerne 4/2He. I en tabel ser vi, at det neutrale atoms masse er 4,00260u
a) beregn massen af kernen
b) beregn kernens massedefekt
c) beregn kernens bindingsenergi
jeg har gjort som følgende:
a) m_kerne= m_atom - Z m_e
= 4,00260 u - 2(5,48579*10^-4u) = 4,00152842 U
b) m_defekt = (Zm_p + Nm_n) - m_kerne
beregner først summen af masserne :
2mp+2mn= (2*1,007276+2*1,008665)u= 4,031882u
m_defekt= 4,031882u - 4,00152842u = 0,030379158u
c) E_binding = m_defekt * c^2
= 0,030379158u * 931,5 Mev = 28,29818568 Mev.
Ville blive glad hvis nogle kunne be - eller afkræfte ovenstående..
På forhånd tak
jeg sidder med en fysikopgave som lyder:
vi vil beregne bindingsenergien af en heliumkerne 4/2He. I en tabel ser vi, at det neutrale atoms masse er 4,00260u
a) beregn massen af kernen
b) beregn kernens massedefekt
c) beregn kernens bindingsenergi
jeg har gjort som følgende:
a) m_kerne= m_atom - Z m_e
= 4,00260 u - 2(5,48579*10^-4u) = 4,00152842 U
b) m_defekt = (Zm_p + Nm_n) - m_kerne
beregner først summen af masserne :
2mp+2mn= (2*1,007276+2*1,008665)u= 4,031882u
m_defekt= 4,031882u - 4,00152842u = 0,030379158u
c) E_binding = m_defekt * c^2
= 0,030379158u * 931,5 Mev = 28,29818568 Mev.
Ville blive glad hvis nogle kunne be - eller afkræfte ovenstående..
På forhånd tak
Skriv et svar til: Fysik- lidt rettelse ..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
