Matematik

Hvad er huset steget?

16. april 2010 af PeterLTheisen (Slettet)

 Et hus er steget fra 700.000 kr. til 3,2 mio. kr. på 20 år.

a) Hvad har den procentvise stigning været?

b) Hvad har den årlige procentvise stigning været?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2010 af mathon

    beregn stigningen

    beregn stigningen pr 100 kr oprindelig pris


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2010 af NejIkkeIgen (Slettet)

hej

A)Først skal man finde hvor meget den har steget. dvs du skal finde forskellen mellem 3,2 million og 700.000

det gør man ved at trække dem fra hinanden. altså 3200000- 700000= 2500000

derefter siger du: 2500000*100/ 700000= 357,14%

da det er en stigning sætter man forskellen i forhold til det mindste tal.  dvs 700000

hvis det var et fald så skulle man sætte forskellen i forhold til det største tal.

B) her skal du dividere tallet fra opgave a med 20

dvs. 357,14%/ 20= 17,86


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Løsningen i #2 er ikke rigtig. Når vi taler om årlig procentvis stigning over flere år, skal "renters rente" tages med.

Vi skal løse ligningen

(1+r)20 = 3.200.000/700.000 = 32/7 , hvoraf

1+r = (32/7)1/20 = 1,07895 , så den gennemsnitlige årlige procentvise stigning er

r = 7,895%


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Vi skal løse ligningen 3200000 = (1 + r/100)20 hvilket giver det, der står i #3


Skriv et svar til: Hvad er huset steget?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.