Matematik

matematik eksponentiel vækstudvikling

17. april 2010 af sarah0 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Er der en der kan hjælpe mig med opgaverne til mundtlig eksame:

1) Gør rede for den ekponentielle vækstudvikling

2) Gør rede for den eksponentielle udvikling


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2010 af mathon

       dy/dx = ±k·y

       væksten er proportional med den øjeblikkelige værdi

       f(x) = y = b·e±k·x = b·ax         k>0   a>0    a≠1


Svar #2
17. april 2010 af sarah0 (Slettet)

jeg forstår det ikke :-( altså, hvad skal jeg have med i min disposition om eksponentiel udvikling og eksponentiel vækst?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2010 af mathon

eksponentiel udvikling:
              f(x) = y = b·ax
                                   voksende: a >1
                                   aftagende: 0<a<1

vækst: 
             dy/dx = f '(x) = ln(a)·y = ±|k|·y


Skriv et svar til: matematik eksponentiel vækstudvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.