Matematik

Hjælp til spørgsmål.?

18. april 2010 af Hellemig (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej.

Jeg har regnet ud at: En Punky legecykel med et 16 tommer hjul er = 16*2,54 = 40,64cm.
Og så er omkredsen = pi*diameteren = 3,14*40,64 = 190,4069cm.
Og det samme gjorde jeg med kildemoses damecykel 28 tommer, og det blev omkreds = 223,3169cm.

Så er det bare:

Hvor mange omgange skal hjulet køre for at få 120 blink i minuttet (cykellygte), når der er 2 blink pr omgang?
Hvor mange meter i minuttet er det så? og hvor mange km/t bliver det?
Lav en funktion, hvor du stiller km/t op som en funktion af hjulets størrelse. Altså så y er km/t og x er hjulets størrelse.

Kan nogen hjælpe? Er noget på bar bund.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2010 af koefoed91 (Slettet)

2 blink pr omgang

120 i minuttet

120/2 = 60 omgange

60 omgange * omkreds på pågældende cykel = meter pr min

Herudfra kan du regne km/t

også er det bare at stille funktionen op.


Skriv et svar til: Hjælp til spørgsmål.?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.