Matematik

beskrives ved sammenhængen

18. april 2010 af Sneakes (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder:

Antallet af  dansker e der blev dræbt i trafikken pr. år kan  i perioden 1977-2001 beskrives ved sammenhængen:

y = -16x + 840

Hvorf y = antallet af  danskere, der blev dræbt i trafikken pr.  år, og x = antal år efter 1977.

Gør rede  for, hvad tallene i sammenhængen  fortæller om antallet af danskere, der blev dræbt i trafikken  pr. år i perioden 1977-2001.

Nogle der eventuelt kunne hjælpe mig igang? På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. april 2010 af Isomorphician

Tallene du skal kigge på er -16 og 840.

Overvej hvad funktionsværdien er i x = 0, og hvad der sker med funktionsværdien når x stiger med 1 (når der går 1 år).


Svar #2
18. april 2010 af Sneakes (Slettet)

Hvordan finder jeg ud af hvad funktionsværdien er i x=0?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. april 2010 af Isomorphician

indsætter 0 på x's plads og udregner værdien


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. maj 2010 af kiall (Slettet)

-16 er vel den procentvisestigning pr år, men hvad betyder 840?


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. maj 2010 af Maskinen (Slettet)

Svar #4: Antal dræbte i år 1977. 


Skriv et svar til: beskrives ved sammenhængen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.