Religion

Islam - Holdninger

18. april 2010 af magnus12345 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Skal snart fremlægge om Islam. Har fået en lang række spørgsmål af min lærer. Der er et par af dem jeg har meget svært ved

1. Hvilken holdning har man til f. eks biblen?

2. Hvilken holdning har man til jøder, kristne og ikke-muslimer?

3. Hvad er deres livssyn?

Jeg synes de to første er svære hvis ikke man vil generalisere for meget.

Håber nogle kan hjælpe, for jeg er ret presset :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. april 2010 af Alkymisten (Slettet)

Ad 1):

Som muslim skal man tro på alle guddommelige bøger. Der er fire store bøger

1) Koranen åbenbaret til Profeten Muhammad (salla Llahu 'alayhi wa sallam)
2) Evangeliet/Biblen åbenbaret til Profeten 'Isa ('alayhi sallam)
3) Toraen/Det Gamle Testamente åbenbaret til Profeten Musa ('alayhi sallam)
4) Salmerne åbenbaret til Profeten Dawud ('alayhi sallam)
5) Samt flere hundrede skrifter.
 

Ad 2):

Jøder og kristne er "bogens-folk", hvorfor de er troende og alle troende i muslimers øjne er accepterede medmennesker. I Proftens tid var tvunget til at vælge enten mellem islam eller døden, såfremt man ikek var bogens fok, dvs. ateister.

Ad 3): Den kan du selv fumle med :-)


Brugbart svar (2)

Svar #2
18. april 2010 af Djemba (Slettet)

1. Hvilken holdning har man til f. eks biblen?

Generelt kan du sige at den er delt op i 2 lejre. Men som du selv siger, så skal man passe på at man ikke generaliserer, jeg vil dog mene at vi primært snakker om disse to former for tilgang.  

Den 1 lejr vil argumentere for at kristne, ligeså vel som ikke-troede, også er såkaldte vantro. Forstået på den måde, at hvis man ikke tilbeder Allah og koranen, så må man nødvendigvis bedømmes på same måde som ikke-troende mennesker. Der er altså ingen nævneværdig forskel.

Den 2 lejr er så af en langt mere pragmatisk holdning, man respekterer faktisk kristne, fordi de at de ligesom dem selv er troende mennesker, at det så er kristendommen i stedet for islam, det betyder ikke det helt store. Man vil typisk også være af den holdning, at mange mennesker i kristendommen faktisk også er reprænsenteret i islam, dog med forskelllige stillinger. Et eks er Jesus, som er en profet i islam(den syvende mener jeg) og i kristendommen er han som bekendt gudssøn.

Da koranen og religion er selektiv læsning, så vil man kunne argumentere for begge synspunkter igennem koranen. Det er kun gud som er absolut, mennesket er som bekendt fejlbarlige.


Brugbart svar (2)

Svar #3
19. april 2010 af Cille-4 (Slettet)

Til dit første spørgsmål. De profeter der optræder i biblen, er også muslimernes profeter. Muslimer tror at gud flere gange har overrækt menneskene den "rigtiige vej" = de budskab der står i koranen. De andre gange er ordene bare blievet fortolket på og forandret. Muslimer tror altså at biblen er en gammel of helt fejlfortolket udgave af koranen = kun koranen er fuldkommen. 

Islam har den holdning, at alle er muslimer. Det er "oka" at være kristen eller jøde, da man tror på Allah, bare i en fejlfotolket udgave =man har ikke fundet den komplette sandhed endnu... Det værste man kan ifølge muslimer er at overfive sig til polyteisme = flergudsdyrkelse. Hinduisme er fx forfærdeligt ifølge islam, ligesom også atheisme er. Disse mennesker får det ikke nemt ifølge islam = ikke frelse.

Jeg vil give dig ret i det er svært ikke at generellisere, men jeg vil mene at hvis man læser koranen + andre skrifter muslimer holder sig til, så er disse to svar ofte brugt.


Brugbart svar (3)

Svar #4
19. april 2010 af Djemba (Slettet)

@Til trådstarter

Som du nok kan se, så er de svar som er kommet nogenlunde ens i ordlyden, men så alligevel ikke helt.

Husk at skelne mellem praksis(sådan tingene forholder sig i virkeligheden) og så teorien(altså de muslimske skrifter)


Svar #5
19. april 2010 af magnus12345 (Slettet)

Tusind tak for svarene allesammen! Det var til kæmpe hjælp. I har reddet mig:-)

Til spørgsmål 3 kan man måske sige at de ser livet som en gave, men man skal stadig bruge hele livet på at prise gud. Og så står man også selv til ansvar for sit liv over for Allah, hvorimod som kristen tror man på tilgivelse. Ved ikke hvad jeg ellers kan sige.


Brugbart svar (2)

Svar #6
19. april 2010 af TheTank (Slettet)

3) mennesket er fejlbart men ikke ensbetydende syndige. (se fx. kristendom vor mennesket er født syndige)

De mener at man fødes som god/uskyldig/muslim og de handlinger man begår i livet påvirker det status man får overrakt i efterlivet; paradis, helvede eller skærsilden.

Islam (:underkaste sig Gud) bygger på at Gud er en omnipotent entitet der har skabt alt og alle, og har bevilget at mennesket skal følge Hans love (Koranen).

Men du kunne også kigge på de fem søjler i Islam og analysere dig frem til andre ting. (fx. bønnen hænger meget med at man skal have tanker om gud, igennem dagen og opnå en form for sjælelig renselse)


Brugbart svar (2)

Svar #7
19. april 2010 af Djemba (Slettet)

se fx. kristendom vor mennesket er født syndige

Jeg troede nu at det forholdte sig sådan at Jesus har taget vores syndere, hvorfor vi ikke bliver født som syndere. Det kan godt være at det forholder sig sådan at vi bliver født syndige, hvilket gør at Jesus som frelseren tager vores syndere på os, for at vi(kristne) skal ende i himmeriget, hvis man altså tror på jesus.

@Trådstarter

Og  ja muslimerne ser livet som en gave, et privilegium som er givet af gud, og netop derfor skylder man ham at behandle denne gave godt og efter hans befaling.


Skriv et svar til: Islam - Holdninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.