Fysik

elektriske kredsløbe - er fortabt :(

21. april 2010 af klinki (Slettet) - Niveau: A-niveau

denne opgave omhandler elektisk kredslød (ikke lige min stærke side). jeg kan ikke se hvilke formler jeg skal bruge

En pære til en 220v lampe er påstemplet at forbruge 60 W. Når resistansen måles med et ohmmeter, så viser dette en resistans på 61,3?


a) Bestem pærens resistans, når den er tilsluttet 220 v
b) Bestem trådens temperatur, såfremt denne er af wolfram
 

på forhånd tusind tak :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2010 af mathon

a)
        brugsresistansen beregnes
        af
                  R = U2/P = (220 V)2/(60 W) = 2202/60·(V·Ω·A)/(V·A) = 806,667 Ω

b)    
       af
                 R = R20·(1+α·ΔT) = R20 + R20·α·ΔT
har du

                 ΔT = ((R - R20)/(R20·α)

                 ΔT = ((806,667 Ω) - (61,3 Ω))/(61,3 Ω))·(0,0045 C-1)) = 2702,07 C

                T - (20 C) = 2702,07 C

                T = (2702,07 C) + (20 C) ≈ 2722 C

                

              


Skriv et svar til: elektriske kredsløbe - er fortabt :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.