Matematik

Sandsynlighed, MAT hjælp

21. april 2010 af Bænkebider (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hey guys, håbede at nogen derude kunne hjælpe og evt. forklare?

Jeg har et spørgsmål der lyder:

Hvad ville sandsynligheden være for at få summen 7, når man bruger 3 tetraedre?

En forklaring, så jeg kan forstå det ville være super.


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Jeg formoder, at hvert tetraeder har øjnene 1, 2, 3, 4 . Lad os se på, hvordan man kan få 7:

1+2+4
1+3+3
1+4+2
2+1+4
2+2+3
2+3+2
2+4+1
3+1+3
3+2+2
3+3+1
4+1+2
4+2+1

I alt 3+4+3+2 = 12 mulige udfald. Det totale antal udfald med 3 tetraedre er 43 = 64 mulige udfald. Sandsynligheden for at få summen 7 er da P = 12/64 = 3/16


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2010 af mimme10 (Slettet)

 jeg ville regne det ud med et tælletræ

hvis tallene på tetraedrene er 1,2,3 og 4 er sandsynligheden 12 ud ad 64 muligheder

men jeg ved ikke om der er en bestemt formel for det


Svar #3
21. april 2010 af Bænkebider (Slettet)

Andersen takker igen for hjælpen, da du har været mig en stor hjælp igennem det her.

Havde allerede svaret, men skulle bare være sikker på, om jeg havde forstået det rigtigt (ville være på den sikre side) =).

TAK!


Skriv et svar til: Sandsynlighed, MAT hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.