Matematik

Reducering af ligning

22. april 2010 af Sunbright (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hey, sidder her med en lang ligning (funktion), som jeg skal reducere.

F(x)= x*a(x) <=> F(x)=  x•(-0,008x+1300)-(0,0024•x2+10^6)

og det kan jeg simpelthen ikke. jeg får det til at blive ... tja.. en skør ligning.

håber der er nogen der kan hjælpe.

På forhånd tak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2010 af mathon

hvad er a(x)?


Svar #2
22. april 2010 af Sunbright (Slettet)

 ups: F(x)= x*a(x) - O(x)

hvor a(x) = -0,008x+1300
og O(x)= 0,0024•x2+10^6

og forskriften for F skal findes. det gør jeg ved at sætte a og O i ligningen og reducere udtrykket..

eller er jeg heelt fortabt?

//


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2010 af mathon

          F(x) = x·a(x) - O(x) = x·(-0,008x+1300) - (0,0024x2+106) =

                            -0,008x2 + 1300x - 0,0024x2 - 106 =

                             -(0,0080+0,0024)x2 + 1300x - 106 =

                             -0,0104x2 + 1300x - 106


Skriv et svar til: Reducering af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.