Matematik

Linjens Ligning, HJÆÆLP!

22. april 2010 af emilz93 (Slettet)

hej alle kære mennesker!

jeg har matematik på A niveau, så denne her mundfuld er lidt svært at tykke.

min opgave lyder således:

bevis eksperiment 1!:

"du kender to punkter på en linje (x1,y1) og (x2,y2). Vis at linjens ligning kan skrives sådan:

y-y1/x-x1 = y2-y1/x2-x1   , 

indsæt (x1,y1) = (3,4) og (x2,y2) = (-5,-1)

i formlen og find derved linjens ligning. find derefter linjens ligning på "sædvanlig" måde og skriv den på formen 'y=' .

please hjælp en eller anden? :( er helt på bar bund,


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2010 af mathon

generelt:

    for alle skrå
    rette linjer
                   er det karakteristiske
                   at

                             Δy2/Δx2 = Δy1/Δx1 =  a
hvoraf
                            (y-y1)/(x-x1) = (y2-y1)/(x2-x1) = a

................

specifikt:

    (y2-y1)/(x2-x1) = a
   
    (-1-4)/(-5-3) = a = -5/(-8) = 5/8

    (y-y1)/(x-x1)  = a
    (y-4)/(x-3) = (5/8)
    y-4 = (5/8)·(x-3)
    y = (5/8)·x - (5/8)·3 + 4
    y = (5/8)x - (15/8) + (32/8)
    y = (5/8)x + (17/8)


 


 


 


Svar #2
22. april 2010 af emilz93 (Slettet)

what? det forstod jeg ikke meget af


Svar #3
22. april 2010 af emilz93 (Slettet)

someone???? :)


Skriv et svar til: Linjens Ligning, HJÆÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.