Matematik

Intergral uden hjælpemidler

22. april 2010 af 74 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg er stødt ind i et intergral som jeg ikke kan huske nogle regneregler for.

∫(x)/(1+x²) dx.

Hvordan løser jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Substituer t = 1+x2 , dvs dt = 2x dx , så

∫x/(1+x2) dx = 1/2 ∫(1/t) dt =1/2 ln(|t|) + k = 1/2 ln(1+x2) + k =ln(√(1+x2)) + k


Skriv et svar til: Intergral uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.