Fysik

Glødetråds temperatur

25. april 2010 af SisiJensen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen

Jeg vil bare have en hint til denne opgave;

Man betegner trådens resistans ved temperaturen T0 med R0, mens resistansen ved temperaturen T betegnes med R. Størrelsen α kaldes temperaturkoefficienten for resistans

Ved stuetemperatur måles hårtørrerens resistans til R0 = 33,1 Ω. Sæt temperaturen til T0 = 20 C. Når hårtørreren har været tændt i nogen tid, måles resistansen til R = 38,9 Ω. α = 0,00018 K-1

Beregn glødetrådens temperatur.

R = R0 *(1+α*(T-T0)

Hvordan skal jeg regne opgaven ud :)

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2010 af mathon

          R = Ro·(1+α·ΔT)

          α·ΔT = (R/Ro - 1)

          ΔT = (R/Ro - 1)/α

         

         


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2010 af mathon

α = 0,00018 K-1 = 0,00018 C-1

sammenlign med
www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx


Skriv et svar til: Glødetråds temperatur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.