Matematik

Kegle

25. april 2010 af xIraqisteve (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Ved vulkanudbruddet på den islandske ø Heimaey i 1973 blev der udsendt 210 mio m3 lava og 20 mio m3 aske.

Hvor høj ville keglen være blevet hvis mængden af materiale havde lagt sig i en kegle, hvor radius i grunfladen var 600 m?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2010 af peter lind

Kegles rumfang = arealet af grundfladen*højde/3


Svar #2
25. april 2010 af xIraqisteve (Slettet)

Jeg skal ikke finde rumfang? skal finde højden og den har jeg ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2010 af peter lind

Den kan du finde af ligningen i #1. Du kender jo arealet og rumfanget.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2010 af mathon

det ved Peter godt,
men han gav dig udgangspunktet
                                                  V = h·π·r2

som du selv skulle viderebehandle
til isolering af h
                                                  h = V/(π·r2)

                                                  h = (210·106 m3)/(π·(600 m)2)

                                               
  


Skriv et svar til: Kegle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.