Matematik

Løsning af ligning

25. april 2010 af NiclasHansen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en opgave jeg er gået lidt død i, som lyder følgende:

Løs ligningen:

4x-6 = 3x-2 (x-3)

Da jeg ikke har kunnet reducere den uden hjælpemidler, har jeg skrevet den ind i TI-89 og fået reduceret den til:

4x-6 = 18x-6x2

At den skal hedde 4x-6 er jeg med på, men hvordan får man reduceret 3x-2 (x-3) uden hjælpemidler?

Håber der er nogen der kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2010 af Lubas (Slettet)

 Mangler du ikke nogle tegn? Fordi 3x-2(x-3) giver 3x-2x+6 hvilket er lig x + 6


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2010 af mkmk (Slettet)

4x -6 = 3x-2(x-3)

4x -6 = 3x-2x+6

4x-6= x +6

4x = x+6+6

4x= x +12

4x-x= 12

3x = 12

x= 12/3 = 4

dvs. 4*4 - 6 = 16- 6 = 10

og   3*4 - 2*4 +6= 12 - 8 +6= 10


Skriv et svar til: Løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.