Matematik

bestem stamfunktion

26. april 2010 af folkeviselover (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan bestemmer man en stamfunktion til f(x) der går gennem et angivet punkt?

ex. d. f(x) = 2 e^x p (0,9) ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2010 af mathon

       F(x) = ∫ 2exdx = 2ex + k
og
       F(0) = 2·e0 + k = 9

                 2 + k = 9

                 k = 7

       F(x) = 2ex + 7


Svar #2
26. april 2010 af folkeviselover (Slettet)

mange tak, men tænker lidt på en mere generel måde at bestemme det på, altså formel, for er lidt på bar bund og har en del af denne her type opgaver.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2010 af AMelev

Punkt på grafen for stamfunktionen: P(x0,y0), dvs. y0 = F(x0)

Først bestemmer du en generel stamfunktion F(x) til den givne funktion f(x) - husk konstanten

Så indsætter du det oplyste punkt i stamfunktionen og løser ligningen mht. konstanten.


Skriv et svar til: bestem stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.