Matematik

k - skæringspunkter

26. april 2010 af Kamelkalle (Slettet)

En funktion f er bestemt ved f(x)=x3+6x2+k , hvor k er et tal.

a) bestem de værdier af tallet k, for hvilke grafen f har netop to skæringspunkter med førsteaksen.
 

Jeg har fundet f´(x), sat den lig 0 og derved fået x= .4 og x=0. Dernæst har jeg sat hhv. f(-4) og f(0) lig 0 og fundet to værdier for k. K lig -32 og k lig 0.
Mangler jeg så mere eller er det de reelle løsninger til opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2010 af mathon

...du mangler ikke mere


Svar #2
26. april 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Super (: ! Tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Hvordan har du f(-4) til 32 og f(0) til 0? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2014 af mathon

for k = 0
gælder  f(-4) = 32  og  f(0) = 0

.........

i øvrigt
  se
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1539547#1539576

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Men hvordan har man fundet ud af det. 

jeg tænkte at man skulle isolere k i ligningen således: 

k=6*-4^2-(-4^3)= -32  

k= 6*0^2-0^3=0 


Skriv et svar til: k - skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.