Fysik

Hjælp med isolering af x

26. april 2010 af Andreas B. Thomsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hejsa.

Sidder og roder med en ligning, som jeg bare ikke kan hitte ud af.
Skal have isoleret x.

Ligningen lyder: ½ * k * x^2 = m * g * (L0 + x)

Det er til en fysik opgave, hvor jeg skal beregne den kraft et reb udsættes for, når en person trækker hårdt i det.
Der er jo forskel på om man bare hænger i det, eller om man trækker hårdt i det, med et pludseligt ryk.

Jeg går derfor også ud fra at jeg kan beregne hvor stor en kraft man så påvirker rebet med når x er fundet, ved brug af formlen: F=k*x  eller er jeg helt ved siden af her også? xD

På forhånd tak for hjælpen.


Svar #1
26. april 2010 af Andreas B. Thomsen (Slettet)

 Det bedste bud jeg er kommet frem til selv ser således ud:

x+x^2 = (m*g*L0)/(-g*k*½)

Hvordan ser det ud?
Tæt på eller langt fra?


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#1 - Det er jo ikke helt rigtigt. Ligningen er

(k/2)x2 - (mg)x - mgL0 = 0 ,

som er en 2.-gradsligning i x med koefficienter a = k/2 , b = -mg, og c = -mgL0 .


Svar #3
27. april 2010 af Andreas B. Thomsen (Slettet)

øhh. hvordan er du kommet frem til det??? :S


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ved at omskrive den oprindelige ligning i #0


Skriv et svar til: Hjælp med isolering af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.