Matematik

Matematik til imorgen- HJÆÆLP!

26. april 2010 af Melliis (Slettet)

Rumfangsberegning

find den manglende størrelse i følgende kugler:

V= 17,16 cm3 V= 93,4 cm3 d= 96 cm

V= 468 cm3 r= 43,5 dm V= 73,5 m3
 

PLEASE, HJÆLP MIG!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2010 af Brateslav (Slettet)

Er lidt forvirret, og usikker omkring den måde du stiller det op på - men rumfang er jo bare - højde gange dybde gange bredde. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2010 af JonLar (Slettet)

 Du indsætter bare de kendte værdier i formlen for kuglens rumfang, V = 4/3·π·r3 og isolerer den ubekendte.

Ex:

17,16=4/3*π*r⇔ (17,16/((4/3)*π))1/3=r ⇔ r=1,60


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2010 af Brateslav (Slettet)

Eks: Højde: 8 cm, bredden: 9cm og dybden 10cm.

dvs. 8cm•9cm•10cm = 720cm³.


Skriv et svar til: Matematik til imorgen- HJÆÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.