Matematik

Afledede funktion

26. april 2010 af EmilieBN (Slettet)

 Hej...
Hvordan bestemme man den afledede funktion af forskrifter:

f(x) = (4 rod x + 2x^2) * kvadratrod af x

f(x) = (x-3 / 2x-1 ) + 5

Jeg ved godt hvilke regneregler jeg skal bruge og sådan, men det går slet ikke op. Så håbede på lidt hjælp. På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2010 af hulladulla (Slettet)

Jeg regner med at de skal se således ud:

f(x)=(x^(1/4)+2x^2)*x^0.5  

f(x) = (x-3 / 2x-1 ) + 5

Du skal bruge produkt reglen divisions reglen :)

Skriv op hvad du er kommet frem til, så kigger vi på det...


Svar #2
26. april 2010 af EmilieBN (Slettet)

 Hvorfor skal jeg bruge divisionsreglen, når det er gange i begge forskrifter? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2010 af hulladulla (Slettet)

(x-3 / 2x-1 ) er da division ? :) 


Svar #4
26. april 2010 af EmilieBN (Slettet)

 okay, men I den første er jeg kommet frem til resultatet: 

4x (5/2) + 4x + x(3/4)

kan det passe? :-) 


Skriv et svar til: Afledede funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.