Matematik

Bestem diskriminanten for et andengradspolynomie

27. april 2010 af archenemy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Denne opgave er uden hjælpemidler


bestem diskriminanten for et andengradspolynomie:

f(x)=x^2-5x+4

Hvordan gør man det :S?

Om et andengradspolynomie g gælder, at grafen for g går gennem punktet P(2,3)

og at diskriminanten er negativ.


Skitsér grafen for g.

Nogle af jer der cirka ved hvordan den kommer til at se ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2010 af Oistein (Slettet)

 Der er nogle udtryk du skal kunne huske i hovedet, diskriminant-udtrykket er et af dem.

For et andengradspolynomie

f(x) = a*x^2 + b*x + c

er diskriminanten givet ved

d = b^2 -4*a*c


Svar #2
27. april 2010 af archenemy (Slettet)

Men hvad skal jeg så bruge de to punkter P til ? er det for at skitsere grafen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2010 af Proprium (Slettet)

#2 To punkter?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2010 af Oistein (Slettet)

Du kan ikke sige noget om udseendet af grafen ud fra diskriminanten alene. Derfor skal du bruge at den går igennem punktet P. Læs i din bog og find ud af hvad diskriminanten siger om polymoniet.


Skriv et svar til: Bestem diskriminanten for et andengradspolynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.