Matematik

Skæringspunktet mellem 2 ligninger

27. april 2010 af streetkingz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg står og skal aflevere en fysik opgave imorgen, men jeg skal have hjælp til hvordan man finder skæringspunktet mellem 2 ligniner



Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2010 af navy (Slettet)

Du sætter dem lig med hinanden. Så får du den X værdi hvor de skærer hinanden. Så sætter du det X ind i en af ligningerne og får et Y.

Håber at det gav mening.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningerne samtidig. Brug en af ligningerne til at isolere den ene ubekendte ved den anden, og indsæt dette i den anden ligning, hvorved der fremkommer en ligning med bare den anden ubekendte. Løs den, og indsæt denne løsning i den første ligning til bestemmelse af den første ubekendte.


Svar #3
27. april 2010 af streetkingz (Slettet)

kan jeg få et eksempel, jeg forstår det nemlig ikke helt (:


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2010 af navy (Slettet)

Er det lige linier?


Svar #5
27. april 2010 af streetkingz (Slettet)

ja :) de er linære


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. april 2010 af navy (Slettet)

Eks. y = 2X -3 og y = -5X +2

Så siger du 2X - 3 = -5X +2 => lægger 3 til på begge sider. Så står der 2X = -5X+5 => Så lægger du 5X til på begge sider. Så står der 7X = 5. => Så dividerer du med 7 på begge sider. Så står der X = 5 / 7 => X = 0,714

Håber det gav mening :-)


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Eksempel: Løs ligingerne

I: 2x - 5y = 8

II: -7x + 3y = 11

I lign I isolerer vi x: 2x = 5y+8 ⇒ x = (5/2)y + 4

og det indsætter vi i lign II:

-7·((5/2)y+4) + 3y = 11 , eller

-(35/2)y - 28 + 3y = 11, eller

-(29/2)y = 39, hvoraf

y = -(78/29) . Dette indsætter vi i lign I:

2x = 5y+8 = -5·(78/29) + 8 , eller x = -(79/29)


Skriv et svar til: Skæringspunktet mellem 2 ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.