Matematik

hjælp til prøven matematik!!!!

28. april 2010 af Umulsus (Slettet)

Her er der logaritme opgave jeg ikke kan løse:

Lydniveauet L fra en højttaler med fast styrke aftager med afstanden r fra højtaleren. sammenhæng er givet ved: 

L=k-20*log r

Iatstanden 4 meter måles lydniveavet 52,9 dB. bestem k, og indsæt derefter værdien på k's plads.

bestem r så lydniveauet er 51 dB

i afstanden r1 e lydniveauet L1, og i afstanden 2r1 er lydniveauet L2. Beregn L1 -L2

???


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2010 af mathon

             52,9 = k - 20·log(4)

             k = 52,9 + 20·log(4) = 64,9412

.............

             20·log(r) = 64,9412 - L

             log(r) = (64,9412 - L)/20 = 3,24706 - 0,05L

             r = 103,24706 - 0,05·L

..........

             r = 103,24706 - 0,05·51


Skriv et svar til: hjælp til prøven matematik!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.