Matematik

Bestem ligning for tangenten?????

28. april 2010 af hs9845 (Slettet)

En funktion f er givet ved

f(x)=x3-4x2-11x+30

a) bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(3,f(3)).

b) Bestem monotoniforholdene for f.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2010 af mathon

tangentligning
                        y = f '(3)·(x-3) + f(3)


Svar #2
28. april 2010 af hs9845 (Slettet)

Vi er meget sproglige:) kan du ikke forklare, hvordan du gjorde det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2010 af mathon

den almene tangentligning
hedder
              y = f '(xo)·(x-xo) + f(xo)                  

for xo = 3
har I

              y = f '(3)·(x-3) + f(3)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2010 af mathon

    f '(x) = 3x2 - 8x - 11


Svar #5
28. april 2010 af hs9845 (Slettet)

Yes, det kom vi frem til tak!


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2010 af mathon

    
       f '(3) = 3·32 - 8·3 - 11 = 33 - 24 - 11 = 27 - 24 - 11 = -8

       f(3) = 33- 4·32 - 11·3 + 30 = 27 - 36 - 33 + 30 = -12

       y = (-8)·(x-3) - 12 ...........


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. april 2010 af mathon

     f '(xo) = 3xo2 - 8xo - 11 = 0

                  -1
        xo =
                 11/3


Skriv et svar til: Bestem ligning for tangenten?????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.