Matematik

Løs ligningen!!!! JEG SKAL BRUGE HJÆLP

28. april 2010 af Æblet (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)


Jeg skal løse denne ligning: (x-3)^2-4=0

Er kommet lidt galt afsted  med den, så håber jeg kan få hjælp herinde :).

Forresten, kunne jeg også godt bruge hjælp til denne opgave.

En funktion f har forskriften: f(x)=2x^3-5x^2+2

Jeg skal beregne en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet (1,f(1))

HÅBER I KAN HJÆLPE MIG:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2010 af stinenielsen(: (Slettet)

x^2+3^2-6x-4

x^2-6x+9-4

x^2-6x+5

her er den første :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2010 af stinenielsen(: (Slettet)

hov misforstod den, undskyld :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2010 af mathise (Slettet)

(1-3)^2-4=0

Håber det hjalp :=)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2010 af stinenielsen(: (Slettet)

x^2-6x+5=0 (ax^2+bx+c)

a: 1

b: -6

c: 5

d: (b^2-4*a*c) = (-6)^2-4*1*5= 36-20=16

er det ikke sådan man løser den ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2010 af mathise (Slettet)

Ved det ikke

 den ser svær ud


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2010 af Katrinebonde24 (Slettet)

Hej:)
Du starter med at finde diskriminanten ligesom der er gjort ovenover, altså med formlen d=b^2 * 4ac.
Den er større end nul - derfor skal du bruge formlen: x = (b+/- kvadratroden af "d")/2a

Således:

d=(-6)^2-4*1*5
d=16

x = (-6 +/- kvadratroden af "16") / 2*1 = -1 og -5  

Så har du løst ligningen :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. april 2010 af Katrinebonde24 (Slettet)

Hov det må du undskylde, formlen hedder (-b +/- kvadratroden af "d") / 2a
- derfor må det se sådan her ud:

-(-6) +/- kvadratroden af "16" /2 * 1 = 1 og 5


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. april 2010 af Isomorphician

(x - 3)2 - 4 = 0 <=>

(x - 3)2 = 4 <=>

x - 3 = ±2 <=>

x = ±2 + 3 <=>

x = 5  v  x = 1


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. april 2010 af Isomorphician

Til den anden bruger du tangentens ligning:

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0), hvor x0 = 1


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. april 2010 af mathise (Slettet)

Jeg har lige et spørgsmål til alle som har svaret på de her ligninger ..

Det er tit at når jeg læser noget hvor der står b eller a niveau så føler jeg det er sort snak i mit hoved er det normalt at en 9 klasser synes det her f.eks er sort snak eller skulle jeg i det mindste kunne følge med når i forklarer ??

skal nemlig snart på gym og er bange for at det hele bliver forklaret sådan og at jeg så ender med at droppe ud efter et par uger. For selvom jeg har 7-12 i karakter her i folkeskolen så har jeg virkelig svært ved at forstå jeres snak herinde. er det normalt ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. april 2010 af Katrinebonde24 (Slettet)

Tror det er meget normalt:) Hvis i ikke har lært om 2. gradsligninger osv endnu, så er det klart, at det virker lidt som sort snak. Udover det, så er det klart at niveauet bliver en del højere i gymnasiet, men hvis man bare sørger for at følge med fra starten, så burde det ikke være problem:)


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. april 2010 af Isomorphician

#10:

Når din lærer i gymnasiet gennemgår materialet vil der sikkert gå en masse lys op for dig. Uden rette sammenhæng er der meget der ikke giver mening. Så længe du er fortrolig med folkeskolematerialet burde springet til gymnasiet ikke volde dig problemer.


Skriv et svar til: Løs ligningen!!!! JEG SKAL BRUGE HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.