Matematik

Hjælp til formel: b = 2ac-a

28. april 2010 af NPandi (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej allesammen. Jeg sidder og laver noget selv-studie på noget matematik angående formler. Jeg er støt på denne formel b = 2ac-a og dertil må jeg så ærligt indrømme at jeg sidder godt og grundigt fast. Jeg håber der er en hjælplig sjæl derude som kan forklare og vise mig hvordan den skal løses.

Opgaven lyder altså:

b = 2ac-a

find b når:
a = -2 og c = 4

Mange tak på forhånd
Mvh. Jonas Christensen


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2010 af mathon

     b = 2·ac - a·1 = a·(2c-1) = (-2)·(2·4 - 1) =( -2)·7 = -14


Svar #2
28. april 2010 af NPandi (Slettet)

Mange tak for svaret. Vil du forklare hvad du har gjort med ord? Det ser lidt uoverskueligt ud for mig, som det står nu, sry :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. april 2010 af mathon

eller

         b = 2·a·c - a = 2·(-2)·4 - (-2) = -16 + 2 = -14


Svar #4
28. april 2010 af NPandi (Slettet)

 Hvor får du plusset fra? er det fordi - og - giver +?


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. april 2010 af 2009x01 (Slettet)

Ja:.

Du skal bare sætte -2 ind på a'ets plads og 4 ind på c's plads.

b = 2ac-a

b = 2 *( -2) * 4 - (- 2)

Man regner gange ud før +/- så det bliver: -16 + 2 = -14

- 16 får man ved at sige 2 * -2 = -4 og derefter gange -4 med 4 = -16.

b = -14


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. april 2010 af 2009x01 (Slettet)

Når der bare står 2ac betyder det 2 * a * c


Svar #7
28. april 2010 af NPandi (Slettet)

Mange tak for svarene! :)


Skriv et svar til: Hjælp til formel: b = 2ac-a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.