Matematik

Matematik aflevering

29. april 2010 af LifesSorrow (Slettet)

Hej :)

Jeg har brug for lidt hjælp til min matematik aflevering:

Opgave 3)
Funktionen f(x)=b*x^a opfylder, at f(2) = 2 og f(4) = 16

Bestem tallene a og b

Opgave 6)

Tabellen viser for hvert af rene 1999-2006 mngden af udvundet solenergi i Spanien. I en model antages det, at den udvundne solenergi P (mlt i MW) som funktionen af tiden t (mlt i r efter 1999) med tilnrmelse kan beskrives ved sammenhængen.
P = P_0*a^t
Hvor P_0 og a er tal.

a) Benyt tabellens data til at bestemme tallene p_0 og a.

b) Benyt modellen til at forudsige mængden af udvundet solenergi i Spanien i år 2008 samt til at forudsige, hvornår udvindingen af solenergi i Spanien overstiger 400 MW.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. april 2010 af mathon

Opgave 3

           f(x) = y = b·xa

                   y2/y1 = (x2/x1)a

                   16/2 = (4/2)a

                    23 = 2a

                    3 = a


Svar #2
29. april 2010 af LifesSorrow (Slettet)

 Hvad er b så? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2010 af mathon

           

            b = y1/x13


Svar #4
29. april 2010 af LifesSorrow (Slettet)

 er det y1 og x1 der skal sættes der ind?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2010 af mathon

Opgave 6
                             P = Po·at

                             P2/P1 = at2-t1

                             a = (P2/P1)1/(t2-t1)

                             a = (P2/P1)1/(t2-t1)


 


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. april 2010 af mathon

#4
       ja


Svar #7
29. april 2010 af LifesSorrow (Slettet)

 Hvad er p_1 og p_2 og t_1 og t_2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. april 2010 af mathon

se
        tabellens data


Skriv et svar til: Matematik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.