Matematik

udlede differentialkvotient vha produktreglen

30. april 2010 af yakwak (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej matematikere

Jeg er i gang med lave mine eksamensspørgsmål og der er så det her spørgsmål der lyder:

Udled differential kvotienten for x^3 ud fra produktreglen.

Kan nogen hjælpe mig så jeg kan komme i gang. har udledt x^2 med tre-trinsreglen...

please.....????????


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

(x3)' = (x2·x)' = (x2)'·x + x2·(x)' = 2x·x + x2·1 = 2x2 + x2 = 3x2


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2010 af Lukka (Slettet)

Hvis man nu ikke har udledt x2 først.

(xxx)'= (x(xx))'=x'(xx)+x(xx)' = x'(xx) +x(x'x+xx') = x'xx + xx'x + xxx' = 3xxx' = 3 x2 . Multiplikation er kommutativ og associativ, x'=1


Skriv et svar til: udlede differentialkvotient vha produktreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.