Fysik

Hydraulisk tryk

02. maj 2010 af WHiP (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad så SP

Jeg skal bruge hjælp til en enkelt opgave og en kontrol på de opgaver jeg har lavet.

I Holland findes der store inddæmmede områder såkaldte poldere som ligger ca. 6 m under havets overflade. For at afvande et sådan område må man pumpe vandet op i havet.

A: Hvor stort et tryk skal pumpen mindst kunne præstere

Der har jeg brugt formlen p=ρ*g*h

Så jeg har fået: 1000kg/m3*9,82m/s2*6m = 58920Pa ≈ 0,5892atm

Et sted skal man pumpe 10.000m3 vand i døgnet

B: Hvor stor effekt skal pumpen præstere for at løfte vandet de seks meter op når den kører hele tiden.

Her har jeg brugt formlen P=p*V(det V der har prik over sig)

så jeg har beregnet:

P=58920Pa*0,115740741m3/s = 6819,44W

Når pumpen kører er trykket i virkeligheden 1,1atm

Hvor stor effekt afgiver pumpen?

Her har jeg gået ud fra det den stadig opsuger 10.000m3 vand.

Så her har jeg beregnet: P=110000Pa*0,115740741m3/s = 1273112731,48W

D: Hvor stor en brøkdel af pumpens effekt går til kinetisk energi, varme m. m.?

Her er mit problem da jeg ikke har nogen idé om hvad jeg skal gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Det tal, der står på pumpen (effekten, arbejdet pr. tidsenhed) skal du sammenholde med den nytteværdi, du har fundet frem til. Jeg vil gætte på en nytteværdi omkring de 60%.

Forresten er du i familie med sagføreren af samme navn? Ham har jeg brugt en gang for mange år siden i forbindelse med en hushandel.


Svar #2
02. maj 2010 af WHiP (Slettet)

må desværre sige jeg stadig er forvirret men kan det have noget at gøre med at jeg skal bruge en formel der hedder: m*v2/2

Og det ved jeg desværre ikke... Kender ikke for meget til min familie ;)


Skriv et svar til: Hydraulisk tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.