Fysik

Elektrisk potential

02. maj 2010 af klinki (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

jeg er igang med en række opgaver om elektrisk potential. dette er den eneste opgave jeg mangler at få løst. men mine resultater hertil virker ikke realistiske.

håber der er en der kan hjælpe.

To batterier, som begge har den indre modstand 0,5Ω, parrallelforbindelse og en belastning med resistansen 5,0Ω tilsluttes parallelkoblingen. bestem strømmen gennem batterierne og belastningen samt spændingsfaldet over belastningen.

der er en tegning til opgaven som jeg har vedhæftet i PDF


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2010 af mathon

de parallelforbundne spændingskilders erstatningsresistans er 0,25 Ω

dvs
      svarende til en erstatningsspændingskilde med Ri = 0,25 Ω og den
      elektromotoriske kraft/hvilespændingen ε identisk med hver af spændingskildernes hvilespænding


                       I = ε/(Ri+Ry) = ε/((0,25 Ω)+(5 Ω)) = ε/(5,25 Ω)

                       Upol = ε·(Ry/(Ri+Ry)) = ε·((5 Ω)/(5,25 Ω)) = ε·0,952381


Svar #2
02. maj 2010 af klinki (Slettet)

øh, det forstår jeg ikke. jeg skal finde strømmen dvs. A igennembatterierne og spændingsfaldet dvs. V

det her gør mig mere forvirret end jeg var i forvejen :(

undskyld jeg er lidt bøvlet


Skriv et svar til: Elektrisk potential

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.