Kemi

Ioniserede stråling- svær opgave, help:(

02. maj 2010 af NV4life (Slettet) - Niveau: A-niveau

HÅBER NOGLE VIL HJÆPE MIG MED UDREGNING OG FACIT, DA JEG SKAL AFLEVERE RAPPORTEN I AFTEN!

Er gået fuldstændig død i følgende opgave, men har nogle forslag, er bare usikker på om de er korrekte:

En person har en cancersvulst på 0,25 kg. Svulsten bestråles med gammastråling fra 60-27-Co. Svulsten bestråles med 3,0 * 1012 gammafotoner pr. sekund. Gennemsnitsenergien af gammafotonerne fra henfald af 60-27-Co er 1,2 MeV.

a. Beregn den strålingsdosis, som bliver absorberet af svulsten ved en bestråling på 60 s. Antag, at en fjerdedel af fotonerne absorberes af svulsten.

Skal bruge formlen: D = E/m                D= 1,2 MeV/3,0*1012  = 4 * 10-14  D = Gy = J/kg    

er det rigtigt opstillet og beregnet?

b. beregn den ækvivalente strålingsdosis

Skal bruge formlen H = Q * D               Q aflæst til 1          H = 1 *     (4 * 10-14 Gy) =   4 * 10-14 H = Sv= J/Kg        (D er min værdi fra opgave a)

Er det rigtig beregnet?


Skriv et svar til: Ioniserede stråling- svær opgave, help:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.