Matematik

Brøker HJÆLP!!!

02. maj 2010 af alexander1616 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej jeg er stødt på nogle brøker som jeg kan finde ud af, håber på at i kan hjælpe mig med dem

3 1/3 : 1 1/3 =

1/5*2/7 =

9 1/3 - 4 3/5 =


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2010 af Isomorphician

Man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte.

Man ganger en brøk med en brøk ved at gange tæller med tæller og nævner med nævner.

Man trækker en brøk fra en brøk ved først at finde fællesnævner.


Svar #2
02. maj 2010 af alexander1616 (Slettet)

jamen hvad med når det er blandede tal? hvad skal man så ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2010 af lifeisstrange (Slettet)

 Umiddelbart vil jeg mene regnestykket skal løses på følgende måde:

3 1/3 : 1 1/3 =

Du ganger tallet op i tæller brøken...dvs. 3*1/3 og 1*1/3....og dermed får du: 

3/3 : 1/3 =

Og så giver 3/3, 1, og vi har så:

1: 1/3 = 

Og så bruger du brøkregne reglen:

a/b : c = a /b*c  

1/1*3 = 

Og svaret er så: 1/3 :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2010 af sGregersen (Slettet)

#2

 Så sørger du for, at der er fælles nævner. Og hvis du har f.eks. 3 1/6 -  så siger du self bare 3x6/6+1/6 = 19/6 :-)


Svar #5
02. maj 2010 af alexander1616 (Slettet)

okay mange tak for jeres svar, det hjalp mig virkelig (;  


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2010 af Krabasken (Slettet)

1)    3 1/3 = 9/3 + 1/3 = 10/3            1 1/3 = 3/3 + 1/3  = 4/3           (10/3) / (4/3) = (10/3) * (3/4) = 30/12 = 24/12 + 6/12 = 2 + 1/2 = 2 1/2  

De to andre er på vej - det tager lang tid at skrive med en-finger-systemet...        


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. maj 2010 af Krabasken (Slettet)

2.)         1/5 * 2/7 = (1*2) / (5*7) = 2/35

3.)         9 1/3 - 4 3/5 = (27+1)/3 - (20+3)/5 = 28/3 - 23/5 = 140/15 - 69/15 = 71/15 = (60+11)/15 = 4 11/15

- Så skulle den ged være barberet... 


Svar #8
03. maj 2010 af alexander1616 (Slettet)

du skal have mange tak for det (;  


Skriv et svar til: Brøker HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.