Matematik

Hjælp til et svært matematik spørgsmål!!!!!

02. maj 2010 af sar94 (Slettet)

 Spørgsmålet er oploadet og jeg håber på jeres respons! på forhånd tak 

Vedhæftet fil: Dok1.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Keglens rumfang er

V = (1/3)·h·G

hvor G er grundfladens areal G = πx2 , så

V = (π/3)hx2

h og x er også kateter i en retvinklet trekant, hvis hypotenuse er 10 , så ifølge Pythagoras er

h2 + x2 = 102 = 100 . heraf få

h2 = 100 - x2 , eller

h = √(100 - x2) , for 0 ≤ x ≤ 10

Indsæt dette udtryk for h i udtrykket for rumfanget V:

V = (π/3)·x2·√(100 - x2) , for 0 ≤ x ≤ 10
 


Svar #2
02. maj 2010 af sar94 (Slettet)

 Spørgsmål til det dy skrev : " "hvor G er grundfladens areal G = πx2 , så".... står der G= pi*x^2???


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Der står πx2 . π er det græske bogstav kaldet pi. Brug boksen med tegnet Ω til at indsætte græske bogstaver og andre matematiske symboler.


Skriv et svar til: Hjælp til et svært matematik spørgsmål!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.