Matematik

Sammenhænge mellem funktioner?:S

02. maj 2010 af ramuk (Slettet)

Benyt et passende graftegningsværktøj til i hvert af tilfældene a), b), c) og d) nedenfor at tegne graferne for de to funktioner i samme koordinatsystem.
Forklar i hvert af tilfældene ud fra graferne, hvilken sammenhæng der er mellem graferne for funktionerne f(x) og g(x), hvor x er et reelt tal :

a) f(x) = sin (x)               og                 g(x) = 3 sin (x)

b) f(x) = sin (x)               og                 g(x) = sin (3x)

c) f(x) = sin (x)               og                 g(x) = sin (x-π/6)

d) f(x) = sin (2x)            og                 g(x) = sin (2x-π/3)
 

Hjælp:S


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Tegn graferne, s9 er det lettere for dig at svare på opgaven.


Svar #2
02. maj 2010 af ramuk (Slettet)

Har jeg gjort, men umiddelbart ville jeg sige at g(x) ligger forskudt på grafen fra f(x).

Fx i a) er "bølgerne" på g(x) højere og at de skære x-aksen i samme punkt som f(x)

og i b) er der flere bølgetoppe i g(x) inden for samme en bølge interval i f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, du er inde på det rigtige.

a) Funktionen g har en amplitude der er tre gange amplituden for f.

b) Funktionen g har en periode, der er 1/3 af perioden for f

c) Funktionen g er faseforskudt i forhold til funktionen f

Tilsvarende for d)


Skriv et svar til: Sammenhænge mellem funktioner?:S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.