Matematik

Matematik uden hjælpemidler

02. maj 2010 af m_chr (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg har på fornemmelsen at denne opgave er ret nem, men jeg kan slet ikke knække koden. 

Jeg håber der er en der kunne tænke sig at hjælpe mig lidt. 

Opgaven er vedhæftet. og jeg har udregnet siden AB ud ved hjælp af Pythagoras. 

På forhånd tak

Maria

Vedhæftet fil: Unavngivet.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du fik formentlig AB til at være 10 eftr Pythagoras.

Da trekanten er retvinklet, er dens areal det halve produkt af kateterne : T = (1/2)·|AC|·|BC| = (1/2)·8·6 = 24

Arealet er også (1/2)·|AB|·hc , så hc = 48/|AB| = 48/10 = 4,8


Svar #2
02. maj 2010 af m_chr (Slettet)

 Tusind tusind tak! 


Skriv et svar til: Matematik uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.