Matematik

Bestem koordinatsættet til P, og beregn arealet OAP??

03. maj 2010 af TineHR (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg kunne godt bruge et par hints til, hvordan jeg skal løse denne opgave, da jeg er lidt lost.. Jeg har set, der er oprettet en anden tråd om denne opgave, men jeg synes ikke den hjælper mig synderligt.

Opgaven er følgende:

I et koordinatsystem i rummet er der givet et punkt A(2,-2,1) og en linje l med parameterfremstillingen:

x = 1 + t*(-2)

y = 1 + t*1

z = 1 + t*5

På linjen l ligger et punkt P, som opfylder, at vektor OP og vektor OA er ortogonale.

Bestem koordinatsættet til P, og beregn arealet OAP.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Bestem t, så (2 ; -2 ; 1)•(1-2t ; 1+t ; 1+5t) = 0 .

Arealet OAP ... skal det forstås som arealet af trekant OAP ?


Svar #2
03. maj 2010 af TineHR (Slettet)

ja, det er trekant OAP :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 - For den bestemte værdi af t er vektorerne OA og OP ortogonale, så trekanten OAP er retvinklet med OA og OP som kateter. Trekantens areal er da T = (1/2)·|OA|·|OP|


Svar #4
03. maj 2010 af TineHR (Slettet)

skal jeg så indsætte t i parameterfremstillingen for linjen l for at finde punktet?


Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet til P, og beregn arealet OAP??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.