Fysik

Effekt

03. maj 2010 af Silkesilke (Slettet)

En sporvogn trækkes af et kabel, der ligger mellem skinner. Hvert kabel kan maksimalt yde en effekt på 380 kW.

En sporvogn trækkes fremad med den konstante fart 15 km/h.

- Beregn størrelsen af kraften fra kablet på sporvognen, når der ydes den maksimale effekt. Hvordan gør man dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2010 af mathon

      v = (15 km/h) = (15/3,6 m/s)

                                         P = F·v

                                         F = P/v


Skriv et svar til: Effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.