Matematik

Funktion

04. maj 2010 af hector87 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg har været til eksamen i dag og fik en opgave, som er følgende, men som jeg er i tvivl om:

Jeg skullke opsætte en funktion hvor jeg skulle medtage følgende:

Roskildefestivalen har 980 ton affald pr. år og det vil de nedsætte med 5% pr. år, og det skulle jeg lave en funktionsforskrift ud fra

Kan i hjælpe, for jeg vil gerne vide om jeg har lavet den rigtigt

Mikkel


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. maj 2010 af Maskinen (Slettet)

Her skulle du fremsige en ekspotentiel aftagende funktion givet ved : f(x) = b*a

b ved du er skæringen på y-aksen, og må derfor være de 980 ton affald. 

a ved du er hældningskoefficienten, og må derfor være de 5 %

x er antallet af år. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis x er antallet af år efter det nuværende, hvor mængden af affald er 980 , er mængden af affald

f(x) = 980·(1-0,05)x = 980·0,95x


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.