Matematik

Grundlinjen af en trekant.

04. maj 2010 af pommer (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg har en retvinklet trekant med vinklerne a90,b,65 og c25.

Den side hvor a og b hænger sammen er siden lige op i luften, og der 72 cm høj.

Er der nogen der ved hvordan jeg kan regne den ud så jeg ved hvor stor grundlinjen i det mindste er?

har ingen mål for de andre sider.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er jo også tilstrækkeligt med een sidelængde, når du kender de tre vinkler. Trekanten er retvinklet, og du kender den ene katete, men det er ikke klart fra din beskrivelse, om det er |AB| eller |AC|, der er 72cm . Med din beskrivelse er vinkel A = 90º, vinkel B = 65º, og vinkel C = 25º.

Så er |AB| = |BC|·sin(C) = |BC|·sin(25º), og |AC| = |BC|·sin(B) = |BC|·sin(65º) .

Hvis |AB| = 72cm, kan vi finde |BC| = |AB|/sin(25º) og dermed |AC| = |AB|·tan(65º)

Hvis |AC| = 72cm, kan vi finde |BC| = |AC|/sin(65º) og dermed |AB| = |AC|·tan(25º)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2010 af flix2 (Slettet)

Du må definere det der med lige op i luften bedre. Er der hvor siden er 72cm over for vinkel c ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2010 af truemax1 (Slettet)

tegn en skitse det vil gøre det hele nemmere


Svar #4
04. maj 2010 af pommer (Slettet)

Håber at det er lidt mere forstående nu.

Mener der er en eller anden lov der hedder noget omkring det her, er der evt en der har den.

Vedhæftet fil:vinkel.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Figuren er jo så ikke i overensstemmelse med din beskrivelse i #0. Figuren siger vinkel B = 90º, vinkel A = 65º, og vinkel C = 25º, og |AB| = 72 mm . Du kan stadig bruge fremgangsmåden beskrevet i #1.


Skriv et svar til: Grundlinjen af en trekant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.