Matematik

bestemmelse af ligningerne for højder

05. maj 2010 af jabas (Slettet) - Niveau: A-niveau


I et koordinatsystem er givet en trekant ABC, hvor ligningerne for siderne er givet ved:
siden a: 3y+3x+15 = 0
siden b: 2y-6x-4 = 0
siden c: x = -3

du skal bestemme ligningerne for trekantens højder.
 

Er der virkelige nogen som kan hjælpe mig med denne opgave ?, det vil være en stor hjælp..
opgaven er egentlige fra matematik - bogen A neveau


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. maj 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Jo, det er der, tegn graferne ind på et koordinatsystem, så ser du selv, hvad der er relevant.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. maj 2010 af mathon

siden a ligger på linjen: 3y+3x+15 = 0 ⇔ y = -x - 5, hvorfor ha har hældningstal 1
siden b ligger på linjen: 2y-6x-4 = 0 ⇔ y = 3x + 2, hvorfor hb har hældningstal -(1/3)
siden c ligger på linjen: x = -3, hvorfor hc har hældningstal 0

højderne skærer hinanden i samme punkt

når du beregner vinkelspidserne
får du
         A(-3;-7)
         B(-3,-2)
         C(-(7/4);-(13/4))

til at finde ligningen for de tre linjer, der indeholder trekantens højder
kan du nu anvende punkt-hældningsformlen

         y - yo = a(x-xo)
på formen
         y = ax + (yo-a·xo)


Svar #3
05. maj 2010 af jabas (Slettet)

#1, det er rigtigt nok, men det kan jeg jo kun vha grafregneren, og så kan jeg lige præcis ikke vide hvad koordinaterne er.

#2, jeg kan virkelige godt lide den måde du forklare på, men kan du forklare nærmere, at hvordan du finder de forskellige koordinater?
A(-3;-7)
B(-3,-2)
C(-(7/4);-(13/4))

så er jeg nemlige med på det hele :D.. 

 


Skriv et svar til: bestemmelse af ligningerne for højder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.