Kemi

Hjælp haster ! opgave om beregning af pH

05. maj 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

Bestemmelse af eddikesyreindhold i husholdningseddike:

CNaOH = 0,10 M                                                 Vhusholdningseddike = 2,00 mL

                             1. Hold titrering                          2. Hold titrering                      gennemsnit
mL NaOH                        18                                           16,9                                          17,45

Reaktionsskema for eddikesyre og natriumhydroxid

NaOH + CH3COOH ? Na+ + CH3COO- + H2O                   REAGERER 1:1

                                         NaOH                                               Eddike
c koncentration                0,1                          M                   0,8725                M
V volume                         17,45                       mL                   2,00                 mL
n stofmængde              1,745                      mmol                1,745             mmol

hvad er koncentrationen af eddikesyre i husholdningseddike?  0,8725 M

 


Svar #1
05. maj 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

hvordan beregner jeg pH ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2010 af mathon

                         pH = ½(pKs - log(cs))


Svar #3
05. maj 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

hvad er pKs i det her tilfælde ?  er det ikke det jeg kan finde ud fra min titrerings kurve ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2010 af mathon

         slå en op
eller
         find den ud fra titrerkurven


Svar #5
05. maj 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

 hvordan finder jeg den ud frá min kurve som jeg har vedhæftet ?

Vedhæftet fil:Titrering.xls

Svar #6
05. maj 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

Hvordan beregner jeg så pH når der er tilsat 5 mL NaOH ?

jeg skal beregne 5 mL og op til 20 mL   hjælp ,s
 


Skriv et svar til: Hjælp haster ! opgave om beregning af pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.