Matematik

Hjælp: Bestem ligningen for tangenterne

05. maj 2010 af rr0 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en rigtig lorte opgave som jeg bøvlet med et stykke tid nu. måske en herinde kan vise mig hvordan det skal gøres da jeg ikke forstår forklaringen i min bog..

opgaven lyder følgende

Bestem ligningen for tangenten til grafen for funktionen f(x)=x3 i punkterne p (-1,-1) og Q (1,1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2010 af mathon

kender du
                  den almene tangentligning?
 


Svar #2
05. maj 2010 af rr0 (Slettet)

y-f(x0)=f1(x0)*(x-x0)

Er det ikke den vi snakker om.

men forstår ikke hvordan jeg skal bruge den


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2010 af mathon

du skal beregne
                       f '(xo) =  f '(-1) =

                       f(xo) = 1

hvorefter du indsætter i

           y - f(xo)= f '(xo)·(x-x0)              (xo,yo) er røringspunktet P         


Svar #4
05. maj 2010 af rr0 (Slettet)

jamen hvilen rolle spiller x3


Svar #5
05. maj 2010 af rr0 (Slettet)

har regnet mig frem til den er 3x-2 og -3x-2

en som måske ved om det er rigtigt regnet ud


Skriv et svar til: Hjælp: Bestem ligningen for tangenterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.