Fysik

Tryk (Haster meget!!!)

05. maj 2010 af WHiP (Slettet) - Niveau: C-niveau

God aften igen SP jeg forsøgte at gøre det jeg havde fået og vide og det haster rigtig meget nu så vil lige høre om jeg har gjort det hele rigtigt.

Vi tænker os en lodretstående cylinder med et gnidningsfrit stempel som er belastet med et lod. Stemplets doa,eter er 3.5cm. Tyngdekraften på lod og stempel bevirker at trykket i luftarten under stemplet er 1,2*105Pa. Rumfanget er 0,25L og temperaturen er 22º.

A: Hvor mange mol gas er der i cylinderen?

Her har jeg sagt:

n=1,2*105Pa*0,00025m3/8,31J/mol*K*295K=0,12mol

B: hvad er massen af lod og stempel

Har startet med:

mL+S=1,2atm-1,01325atm=0,18675atm

mL+S=0,18675atm*9,82m/s2/0,000962113=1906,1kg

Temperaturen hæves til 57ºC

C: Hvad er rumfanget nu?

V=1,2*105Pa*0,12mol/8,31J/mol*K*330K=5,25m3

D: Hvor meget hæver stemplet sig?

h=5,25m3-0,00025m3=5,24975m3

Δh=5,24975*0,000962113=0,005m

Har jeg gjort det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2010 af Rina68 (Slettet)

Umiddelbart mener jeg det ser rigtigt ud.


Skriv et svar til: Tryk (Haster meget!!!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.