Matematik

Differentiation af 4. gradspoly.

08. maj 2010 af EmilieBN (Slettet)

Hej :-) Hvordan diff. man et 4. gradspolynomium?
f.eks ved et 2.grads så bruger du jo formlen 2ax+b

Jeg skal differentiere:

f(x) = 2x4-3x2+2x-1 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2010 af XiphiasFO (Slettet)

formlen for at differentiere xn er n*xn-1       , hvor n er ethvert tal.

det vil sige at hvis du har x4 så får du 4*x4-1 = 4x3
 

om du så har x21 så vil det blive 21x20

sol og sommer ..  smil xD


Svar #2
08. maj 2010 af EmilieBN (Slettet)

men hvad så med resten? Diff. man bare det normalt? :-) = 2ax+b


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 - Svaret er vist ja, men der er ikke noget unormalt i det første led. Et polynomium er en sum af led af formen a·xn , hvor hvert led har sit a og n. Differentialkvotienten af en sum får man ved at differentiere hvert led for sig og lægge de differentierede led sammen. For hvert led får man

(a·xn)' = a·n·xn-1


Skriv et svar til: Differentiation af 4. gradspoly.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.