Matematik

Ligning, find sin

08. maj 2010 af 2009cCS (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad er (sin?(31,5°))/(sin) = 1,36, og hvordan regner man det?


Svar #1
08. maj 2010 af 2009cCS (Slettet)

Ups, (sin(31,5°))/(sin) = 1,36


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvad mener du med .../(sin) ?

Mener du

sin(31,5º)/sin(x) = 1,36 ?

så er jo sin(x) = sin(31,5º)/1,36 = 0,38419 og dermed x = 22,593º


Svar #3
08. maj 2010 af 2009cCS (Slettet)

Ja, det er det, jeg mener, jeg ved bare ikke, hvordan man får 0,38419 at blive 22, 56grader :)

Og 1000 tak for svaret! :)
 


Svar #4
08. maj 2010 af 2009cCS (Slettet)

Åltså, hvorfor/hvordan bliver 1,38429 til 22,56 grader? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2010 af ramme2 (Slettet)

sin(x) = 0,38419 ⇒ sin-1(0,38419 = 22,593º ⇒ x = 22,593

Prøv selv at taste 2nd sin 0,38419 ind på lommeregneren.


Svar #6
08. maj 2010 af 2009cCS (Slettet)

Er det så bare på samme måde som før, at man udregner (sin(x))/(sin(90°)) = 0,74  ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. maj 2010 af NejTilSvampe

 sin(90o) = 1

sin(x)/1 = 0,74 => x = sin-1(0,74) = ??


Svar #8
08. maj 2010 af 2009cCS (Slettet)

Mange tak :)
 


Skriv et svar til: Ligning, find sin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.