Matematik
vektor.. min udregning..rigitg?
05. marts 2005 af
weboxdk (Slettet)
I et koordinatsystem i planen er en linje l og en linje m bestemt ved
l: 5x+8y+3=0
m: (x,y)=(3,-1)+t(-6,5) (dette er altså en parameterfremstilling..
Beregn den spidse vinkel mellem l og m .
det jeg har gjort er at finde retningsvektoren for l som er (-8,5) og retningsvektoren for l er lig med (-6,5) og derefter indsætter jeg det i formlen for cosv og får min vinkel til 7,8 grader.. er dette rigtigt?
l: 5x+8y+3=0
m: (x,y)=(3,-1)+t(-6,5) (dette er altså en parameterfremstilling..
Beregn den spidse vinkel mellem l og m .
det jeg har gjort er at finde retningsvektoren for l som er (-8,5) og retningsvektoren for l er lig med (-6,5) og derefter indsætter jeg det i formlen for cosv og får min vinkel til 7,8 grader.. er dette rigtigt?
Svar #2
04. april 2005 af zepz (Slettet)
HEj er der nogen der kan forklare mig hvordan han kommer ned til (-8,5) og (-6,5)
Sidder med en opgave der lyder.
Bestem størrelsen af den spidse vinkel mellem l og m.
l: y=7/6x -1
m: y=-12/13x +2
Bestem betyder vel egentlig ikk at den skal beregnes ?
Sidder med en opgave der lyder.
Bestem størrelsen af den spidse vinkel mellem l og m.
l: y=7/6x -1
m: y=-12/13x +2
Bestem betyder vel egentlig ikk at den skal beregnes ?
Skriv et svar til: vektor.. min udregning..rigitg?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
