Matematik

Bestem f’(0)

09. maj 2010 af LasOlsen1990 (Slettet)

Bestem f’(0) for funktionen givet ved forskriften f(x) = 3x^2 – 4 + e^x. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2010 af peter lind

Den kan kun løses numerisk. Brug et CAS værktøj til det.


Svar #2
09. maj 2010 af LasOlsen1990 (Slettet)

Er det ikke sådan her?

f(x) = 3x^2 – 4 + e^x

f'(x) = 6 – 4 + e^x

f’(0) = 6 – 4 + e^0 = 3


Svar #3
09. maj 2010 af LasOlsen1990 (Slettet)

Jeg skal løse den uden lommeregner.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2010 af peter lind

Hvis du ikke har skrevet forkert kan den ikke løses uden lommeregner. Du har differentieret forkert. f'(x) =6x+ex


Svar #5
09. maj 2010 af LasOlsen1990 (Slettet)

Hvor forsvandt - 4 hen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2010 af peter lind

Den afledede af en konstant funktion er 0.


Svar #7
09. maj 2010 af LasOlsen1990 (Slettet)

Kan du ikke forklare det på en anden måde?


Brugbart svar (1)

Svar #8
09. maj 2010 af xSally (Slettet)

Man kan da sagtens løse den uden lommeregner

f(x) = 3x^2 - 4 + e^x

f'(x) = 6x + e^x

f(0) = 6*0 + e^0 = 1


Svar #9
09. maj 2010 af LasOlsen1990 (Slettet)

Jeg forstår ikke, hvorfor I tager - 4 ud.


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. maj 2010 af xSally (Slettet)

 #7

Kan du ikke forklare det på en anden måde?

Det betyder, at når du bare har et tal (altså en konstant) forsvinder det, når man tager mærket af funktionen.


Svar #11
09. maj 2010 af LasOlsen1990 (Slettet)

Hvorfor forsvinder 10 så ikke, når man skal bestemme f’(0) i funktionen f(x) = 3x + 10 * e^2x?


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. maj 2010 af xSally (Slettet)

 Fordi man ganger 10 med e^2x. Det er et enkelt led, og da der indgår et x i leddet, forsvinder det ikke. Det er ligesom hvis der havde stået "10x" - så var 10-tallet heller ikke forsvundet, fordi det indgår i et led med x i sig.


Brugbart svar (0)

Svar #13
31. maj 2010 af nemat89 (Slettet)

f(0) = 6*0 + e^0 = 1

svaret er rigtigt , når jeg bruger lomm.

hvordan løser man det uden lomm.?

og hvorfor indsætter man 0 isted for x , er det fordi det er mærke 0 man skal finde ? 


Brugbart svar (1)

Svar #14
31. maj 2010 af xSally (Slettet)

 #13

f(0) = 6*0 + e^0 = 1

svaret er rigtigt , når jeg bruger lomm.

hvordan løser man det uden lomm.?

og hvorfor indsætter man 0 isted for x , er det fordi det er mærke 0 man skal finde ? 

Opgaven lyder, at man skal  finde f'(0). Derfor starter man med at finde f'(x). Når det er gjort, sætter man 0 ind på x's plads. Så kommer der til at stå f'(0)=6*0+e^0. 6*0 giver naturligvis 0. Når man tager den nulte rod af e bliver det lig 1. Jeg mener, at det er sådan noget, man engang har vedtaget. Det er ret nyttigt at huske på den slags, og det forventes af gymnasieelever, at de ved at e^0=1. Derfor skal man også kunne løse det uden lommeregner ved at huske på, at det er sådan det er.


Skriv et svar til: Bestem f’(0)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.