Matematik

Geometri!!!!!

09. maj 2010 af missdior (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har lige 2 spørgsmål, håber i kan hjælpe.

1. hvordan finder man højden, breden, og længden når man har summen på en kasse som er 500cm3 ?

2. Jeg har en pyrmide som er 18cm i højden og 4cm i radius, jeg skal finde sidelængden ved at beregne det med pythagoras læresætning.

Tak på forhånd!! (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2010 af NejTilSvampe

 "når man har summen på en kasse som er 500cm3" ... summen af hvad?

2.  18^2+4^2 = c^2 => c = ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2010 af bolani (Slettet)

1. Hvis kassen skal være kvadradisk finder du det ved at finde kubikroden af 500 dvs. 3√(500) = 7,93700525

2. a2+b2=c2 <=> 182+42=324+16 = 340

c = √340 = 18,4390


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 #1 #2

Vedr. 2. Hvad er radius i en pyramide?


Svar #4
09. maj 2010 af missdior (Slettet)

summen af rumfangen, og det behøver ikke kun at være kvadradisk.


Svar #5
09. maj 2010 af missdior (Slettet)

# 3

har skrevet forkert det var ikke en pyrmide, men en kegle


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2010 af NejTilSvampe

 summen af rumfangene? jeg forstår det ikke, det giver ikke mening. en sum er jo når du addere noget. Du har én kasse ikke? Hvad fanden er det så du lægger sammen? 

Der er ingen måde at svare på dit spørgesmål, med mindre der som #2 påpegede at det er en kubisk kasse.


Svar #7
09. maj 2010 af missdior (Slettet)

#6

jeg ved ikke, sådan står det i min matematik bog, skal vidst spørger min lærer, for tror nok at det er en trykfejl.


Skriv et svar til: Geometri!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.