Matematik

svær matematik opgave

10. maj 2010 af sssl (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave der lyder:

På figuren ses en skitse af en stålkonstruktion bestående af fire stålstænger. I trekant ABC er vinklen A = 58 grader og siden AB = 10 m. Stålstangen BC danner en vinkel på 80 grader med AB.

a) bestem længden af BC

Stålstangen BD er fastgjort i D, således at afstanden fra A til D er 3 m.

b) bestem længden af BD..

Jeg ved ikke lige, hvordan jeg skal begynde med den.

skal jeg bruge cosinus og sinus relationer ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2010 af Dorske1234 (Slettet)

hej

så vidt jeg lige kan se er det, du har oplyst er at du har to vinkler og en mellemliggende side da BC og AB har vinkel B mellem sig vist du tegner en trekant, så der kan du bruge en sinus relation.

vil umiddelbart tro den sidste er det samme som højden til b men ellers burde du jo med diverse vinkler og sider kunne regne den ud med både sinus og cosinius.

har du eventuelt vejen til matematik AB1 kan du se i et af de sidste afsnit om hvordan du kommer videre med de oplysninger du har


Svar #2
10. maj 2010 af sssl (Slettet)

nej, jeg har ikke vejen til matematik AB1.

Men hvordan kan jeg bruge sinus relationerne?

når der er givet vinklen A og Vinklen B, og siden c = 10 m..

så kan jeg jo ikke bruge hverken sinus eller cosinus relationerne..


Skriv et svar til: svær matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.