Matematik

Naturlige tal

10. maj 2010 af Phileo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Håber på hjælp til denne matematik-opgave:

- Bestem alle naturlige tal n, så 14/29 < 6/n < 7/12.
Samtlige løsninger skal være dokumenteret.

På forhånd tak.!


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Inverter ulighederne og gang igennem med 6, så uligheden er ækvivalent med

29·6/14 > n > 12·6/7

Nu er 29·6/14 = 87/7 = 12 3/7 og 12·6/7 = 72/7 = 10 2/7 , så uligheden tilfredsstilles af de to naturlige tal n=11 og n=12.


Svar #2
10. maj 2010 af Phileo (Slettet)

Mange tak!


Brugbart svar (3)

Svar #3
11. maj 2010 af MarsDK (Slettet)

 Hvor er du fesen at søge svar på månedens elevkonkurrence herinde.

Spørgsmålet går på svaret på en konkurrence hvor præmien er en lommeregner, og det kan kun betegnes som snyd bare at indsende noget du har fundet her 

Helt ærligt, tag dig sammen!

Især når det er så super nemt


Brugbart svar (2)

Svar #4
11. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 - Jeg håber, at bemærkningerne er til opgavestilleren. Jeg var ikke klar over, at der var noget herinde, der hed månedens elevkonkurrence, så jeg søgte lidt på det. Du har ret, det er månedens elevkonkurrence givet på matematiklærerforeningens site http://www.emu.dk/gym/fag/ma/elevkonkurrencer/maaned/opgaver/2010-105.pdf og jeg beklager, hvis jeg herved har ødelagt konkurrencen for nogle. Men vi, der besvarer opgaver her på Portalen har ikke altid mulighed for at gennemskue, om opgavestilleren reelt har brug for hjælp til et problem i forbindelse med lektier, eller om der er tale om et forsøg på at snyde sig til et billigt svar i en konkurrence eller test eller lignende. Jeg vil skrive mig bag øret at holde øje med emu's opgaver, så jeg ikke render ind i dette en anden gang. Tak for at gøre opmærksom på det.


Brugbart svar (2)

Svar #5
11. maj 2010 af MarsDK (Slettet)

 Det er bestem ikke dig jeg har noget imod Andersen11.

Det er fedt folk er aktive herinde, og ingen kan vel forvente at man skal orientere sig om hvor spørgsmål stammer fra, før man besvarer dem.

Det er Phileos format jeg mener er stærkt diskutabelt, når han forodentligt nu er med i lodtrækningen om 1000 kroner lommeregner, mod andre der har regnet opgaven selv.

Det er simpelthen sølle af ham synes jeg.

Ked af hvis du har følt dig ramt Andersen


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. maj 2010 af JKaram (Slettet)

Phileo. Det er ingen skam ikke at være god nok til konkurrencen, men lad være med at poste nogen om den herinde.

Karam


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5 MarsDK- Nej, jeg følte mig ikke ramt, jeg ville blot være sikker på, hvor indlæggene skulle rettes hen. Jeg er helt enig med dig og Karam, at det er for lavt af opgavestilleren at søge hjælp til den slags konkurrencespørgsmål, og som jeg nævnte, vil jeg forsøge at følge med i elevkonkurrencen - ikke for selv at deltage, men for at kunne fange lignende tilfælde fremover.


Svar #8
11. maj 2010 af Phileo (Slettet)

det ironiske er i alle selv har siddet og googlet på månedens opgave, siden i har fundet frem til tråden.. haha


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. maj 2010 af JKaram (Slettet)

Det har vi da ikke. Der er en herinde der har fortalt det. Se # 3

Karam


Skriv et svar til: Naturlige tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.