Matematik
2 Små Opgaver
06. marts 2005 af
LiL-H (Slettet)
Hvordan skriver jeg udregningen til disse 2 opgaver?
I et rektangel er omkredsen 100 cm. En af siderne er 20 cm. Hvor lange er de andre sider?
I en trekant ABC er vinkel A dobbelt så stor som vinkel B. Vinkel C er 3 gange så stor som vinkel B. Hvor stor er de 3 vinkler?
I et rektangel er omkredsen 100 cm. En af siderne er 20 cm. Hvor lange er de andre sider?
I en trekant ABC er vinkel A dobbelt så stor som vinkel B. Vinkel C er 3 gange så stor som vinkel B. Hvor stor er de 3 vinkler?
Svar #1
06. marts 2005 af Epsilon (Slettet)
Målene er i cm. Lad x betegne den anden sidelængde. Da omkredsen af rektanglet er 100, kan følgende ligning opstilles;
2*x + 2*20 = 2x + 40 = 100
og x findes ved at løse ligningen.
Lad y = B angive gradtallet for vinkel B. Så er A = 2y og C = 3y. Eftersom vinkelsummen i enhver plan trekant er 180deg, skal y opfylde ligningen;
y + 2y + 3y = 6y = 180
hvoraf A, B og C kan bestemmes.
//Singularity
2*x + 2*20 = 2x + 40 = 100
og x findes ved at løse ligningen.
Lad y = B angive gradtallet for vinkel B. Så er A = 2y og C = 3y. Eftersom vinkelsummen i enhver plan trekant er 180deg, skal y opfylde ligningen;
y + 2y + 3y = 6y = 180
hvoraf A, B og C kan bestemmes.
//Singularity
Skriv et svar til: 2 Små Opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
